De InspiratieBuzz

Onder de titel “De InspiratieBuzz” heeft DriveToConnect op verzoek een projectplan voor’een stadsinitiatief ingediend. DriveToConnect heeft in haar korte bestaan zoveel mooie initiatieven leren kennen, die onze samenleving leuker, mooier en socialer kunnen maken. Alleen daarom verdienen ze meer aandacht. Veel initiatieven zijn heel lokaal en daardoor vaak onderbelicht gebleven. DriveToConnect wil helpen om ze in het spotlicht te zetten.

De participatiemaatschappij is het credo van deze tijd, maar hoe willen wij daar nu vorm aangeven. Gebiedsdirecteuren hebben als taak meegekregen om samen met de gebiedscommissie en de bewoners van dat gebied een gebiedsplan op te stellen en na goedkeuring door de raad te laten bewaken. Om dit allemaal te realiseren heeft onze overheid veel geld ter beschikking gesteld. Maar hoe komen nu met elkaar in contact en hoe betrekken wij zoveel mogelijk mensen hierbij?

De InspiratieBuzz kan haast in heel Rotterdam komen inmiddels is voldoende gebleken is dat de gele bus de nieuwsgierigheid opwekt.

Het DriveToConnect-idee is simpel en effectief:

– rij met gebiedscommissieleden en lokale initiatieven in de InspiratieBuzz naar een wijk of straat
– nodig nieuwsgierigen uit voor thee, koffie of frisdrank
– maak contact en
– laat het enthousiasme van de initiatiefnemer de nieuwsgierigheid van de burger omvormen tot betrokkenheid.

Neem contact op