Bus verbindt Inspiratiecentrum met Watersnoodmuseum

aug 01

ICGrevelingenHet Inspiratiecentrum Grevelingen is dé nieuwe experience van de Brouwersdam. Daar kan je je laten verrassen en op ontdekkingsreis gaan! Beklim de 26 meter hoge Uitkijktoren voor een magnifiek uitzicht het water en land. Proef er streekproducten, die met liefde worden gemaakt ‘Aan de Keukentafel’. Ervaar de Panoramashow van de Eilanden, een spectaculaire 360˚show en bekijk de wisselende Spotlight-wand met 60 bijzondere verhalen van Eilandbewoners.
De kinderen kunnen op zoek gaan naar Casper C. Krab, de huismascotte. En geniet van een perfect gezet kopje koffie of thee met een lokale lekkernij.

WatersnoodmuseumHet Watersnoodmuseum in Ouwerkerk heeft als leidraad ‘herdenken, herinneren en weten’. Het museum is gevestigd in vier Phoenix-caissons, die in november 1953 zijn gebruikt om het gat in de dijk bij Ouwerkerk te dichten. De betonnen kolossen zijn via enkele ondergrondse en een bovengrondse gang met elkaar verbonden. Ook de directe omgeving van het museum maakt deel uit van dit Nationaal Monument. De kreken, het nog aanwezig stukje oude zeedijk, de inlagen, de nieuwe zeedijk en het natuurgebied rondom de kreken, zijn immers het directe gevolg van de watersnoodramp van 1 februari 1953.
Buiten caisson 4 staat op het dijkje een uitkijktoren die uitzicht biedt over de inlagen, naar de Oosterschelde. In het zanddijkje tussen de inlagen zijn kleinere caissons te zien. Ook het monument dat gemeente Schouwen-Duiveland liet maken ter nagedachtenis aan de slachtoffers is daar te zien.
BusICGrevelingenEr zijn een aantal wandelroutes beschikbaar; variërend in lengte van 2 tot 8 kilometer. Deels door het gebied dat bij het Nationaal Monument hoort, deels langs het dorp Ouwerkerk, met de begraafplaats en geschenkwoningen, die bewoners van het dorp kregen na de Ramp.

Drive To Connect zorgt dat beide attracties deze zomer (tot en met 21 augustus) in één dag beleefd kunnen worden

In het nieuws:
Wereldregio
Omroep Zeeland