Drive To Connect ontvangt stimuleringsprijs MAEX-change

mei 01

Drive to Connect ontving op 21 april 2015 samen met de bewonersorganisatie OvdB Tarwewijk en Thuis in West (een levendig buurthuis in Rotterdam-Middelland) de MAEX-change-stimuleringsprijs. Deze 3 organisaties kwamen op basis van hun MAEX-profiel boven drijven uit een selectie van 100 Rotterdamse initiatieven, die allen een bijdrage leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling van de stad.
Kracht in de stad
Kracht in NL‘ heeft samen met de Gemeente Rotterdam deze 100 Rotterdamse initiatieven (van buurtinitiatieven tot sociale ondernemingen) zichtbaar gemaakt in de MAEX-change. Dit instrument van Kracht in NL maakt de maatschappelijke waarde van vele vormen van initiatieven inzichtelijk.
Uit de gegevens van de MAEX-change blijkt dat bij deze 100 Rotterdamse initiatieven ruim 3.000 vrijwilligers betrokken zijn, die gemiddeld zo’n 7 uur per week actief zijn. De initiatieven bereiken samen bijna 280.000 mensen. De waarde die deze initiatieven leveren aan het welzijn van de Rotterdammers is enorm; en is slechts deels, of soms helemaal niet, in geld uit te drukken. Wat opvalt, is dat bijna de helft van de Rotterdammers welzijn ondervindt van maatschappelijke initiatieven terwijl de kosten, zeker de personele kosten, laag zijn.

Drive To Connect is blij met deze prijs en ziet de stimuleringsprijs als waardering voor de wijze waarop Drive To Connect zakelijke en maatschappelijke belangen aan elkaar verbindt.